logo
a

About Me

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri consequat aneius lorem.

O nama

Ideja o kreiranju nekog pozitivnog primjera sportskog kolektiva je nastala na inicijalnim sjednicama u Novembru 2012-te godine, a sa tom idejom oficijalno postojanje košarkaškog kluba “Vukovi” počinje sa prvim danima Februara 2013-te godine. Za tadašnjeg i aktuelnog predsjednika kluba imenovan je Faruk Čolić, diplomirani trener koji je radio u izuzetnim sportskim kolektivima Zenica – Metalnom, Zenica – Čeliku, ŽKK Čelik i evo na kraju u KK Vukovi.

Za direktora kluba i ujedno kordinatora omladinskih selekcija imenovan je Harun Čolić, koji već osam godina vodi brigu da mladi naraštaji djece dobiju ispravan ljudski i sportski odgoj. Sama ideja osnivanja je usko vezana uz klubski moto a to je “Vrline ispred talenta” ćemu težimo i učimo sve naše članove da je nabitniji ljudski faktor u nama.

Trenutno u klubu jos rade i treneri Adis Bajramović ( pionirska selekcija ), Almir Habibović ( predpionirska selekcija ) i Benjamin Halać ( Mini Basket selekcija ). Ono na šta smo iznimno ponosni je da smo jedan od dva kluba u gradu Zenici koji ima oformljene sve muške selekcije. Kontinuiranom tendecijom rasta naš klub sigurnim koracima ispunjava sve zacrtane ciljeve a uz upješno realizovan prošlogodišnji zadatak o oformljenju svih selekcija ove sezone uspješno realiziramo omasovljenje i stvaranje kvalitetne baze u najmlašim uzrastima koji treba da čine osnovu kluba. Naredni iskorak vidimo u stvaranju kvalitetnih igrača koji bi u budućnosti trebali da reprezentuju klub i da uzimaju aktivna učešća na reprezentativnim okupljanjima a ono što je još bitnije da se uspije u namjeri zadržavanja kvaliteta u nekadašnjem gradu sporta.

Naš klub redovno učestvuje u takmičenju lige mladih Zeničko – dobojskog kantona i pored toga učesnik je mnogobrojnih turnira diljem BiH ( Vitez, Vogošća, Sarajevo, Mostar, Tuzla, Fojnica, Bijeljina itd ), ima ljetni košarkaški kamp i ima vlastitu ligu za Mini Basket članove.